domingo, 14 de diciembre de 2008

Isabel Uribe, Alejandrina Cue y Graham Davis

The kitchen is the heart of the home, Hilofilia i Voyages

Isabel Uribe

Maria Isabel Uribe, guanyadora del primer premi de pintura Vila de Binissalem al 2007, presenta a les Sales Florentines de Can Gelabert l’exposició The kitchen is in the heart of the home. Nascuda a Neiva-Huila (Colòmbia) i resident a Mallorca des de 1998, la d’Uribe és una proposta plàstica tan diversa en llenguatges i conceptes com en els mitjans que explota per a desenvolupar les seves idees, fent servir un llenguatge a mig camí entre rialler i sublim que sorgeix, segons les paraules Juan Carlos Dulzaides, comisari de l’exposició, del més profund de la seva obra.

Alejandrina Cue és una coneguda artista plàstica cubana, recuperadora als anys vuitanta de la tècnica del patchwork, tècnica que ha aplicat amb profusió com a via d’expressió artística. Sota el titol Hilofilia, Alejandrina Cue presenta tot un seguit d’obres amb tècniques mixtes i artesanals, on els fils apareixen com a guies conductors, com a expresió anímica. “Els fils – apunta Cue – són com els sentiments: es teixeixen, es trenquen, s’anuen, enrotllen, embelleixen i restauren”.

Nascut a Anglaterra i resident a Mallorca des de l’any 2000, Graham Davis es va formar amb David Hockney i a la Chelsea School of Art de Londres. Sota el títol Viajes, Davies exposa a la Sala Imperial de Can Gelabert un total de vint obres, fruit segons l’autor com gran part de la seva obra “d’un procés en certa mesura similar al revelat d’una pel•lícula”, amb un estil caracteritzat per la utilització minuciosa de capes de color en evolució que es transformen en obres d’art vagament tridimensionals, tenint allò que és vell, ja siguin esglèsies rurals, portes corcades o ponts tambalejants un encant especial per a aquest artista.

Les tres exposicions romandran a Can Gelabert (Binissalem) fins al proper 31 de gener.

No hay comentarios: